Ahoi head ringilised, maailmapäästjad!
Veidi vähem kui nädala eest toimus meil õdusas Oecologicumis Keskkonnanädala üritustesarja raames seminar, kus meile tuli toidu raiskamisest ja päästmisest rääkima Foodsharing Tartu vabatahtlik Kerly. Lauad oli päästetud toidust lookas: pirukad, juurviljad, võileivad… ja mis olulisim… TATAR! Jah, isegi tatart oli koolisööklast näljaste tudengiteni päästetud. Seminar oli väga silmiavardav ja mõtlemapanev. Kas teie teadsite, et kõige rohkem raiskame me toitu just kodumajapidamises ning et suurima osakaalu moodustavad äravisatud toidust puuviljad… ja kui palju toitu läheb raisku koolides!? Arutlesime ka gruppides toiduraiskamise vähendamise üle, pannes end erinevatesse rollidesse, näiteks restorani-või koolipidaja rolli. Igatahes ei tasu karta poodides olevaid -50% silte toidutoodetel – suure tõenäosusega on need täiesti söödavad😋. Ja kui kodus tekib mõnest toiduainest üleküllus, siis toimeta see oma lähimale sõbrale või vii toidukappi – küll keegi õnnelik selle ära realiseerib.
Suur tänu Foodsharing Tartule ja Kerlyle nõnda põneva ning toreda seminari eest, jätkame koostööd!
Teie söögist lugupidav juhatus